HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 1,388 | Guests: 273 | Members: 2 


   Current Location: Forums Where are the websites listing the files you can delete from   |   Hello everyone   |   Installing a new Dashboard on an Chip modded XBox   |   error 5 on xbox   |   HELP! replacement motherboard with XECUTER 2 BIOS   |   1.2 Board spitting Christmas lights   |   new member   |   Seagate Momentus XT   |   MY PROFILE -> MY GAMES now available on XBOX-HQ!   |   About to give up on chimp   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Get Xbox Game Pass Ultimate
Xbox-Hq.Com :: View topic - X-bit 1.5 queston
Xbox-Hq.Com Forum Index -> DMS ModChip Discussions (X-B.I.T)
Post new topic Reply to topic    
 X-bit 1.5 queston View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
thepita23
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member


Joined: Aug 06, 2004
Posts: 244

Post Posted: Sun Jul 10, 2005 7:47 pm   
Post subject: X-bit 1.5 queston
Reply with quote
 
I have a x-bit and flashed with the evox M8 bios I had no problem flashing or installing it via the pogopin install. I have everthing fully installed using slayers evox installer 2.6. However when i turn the chip off to play on xbox live my xbox starts itself 2 times and turns off and then on the third time it frags. If i remove the chip it works fine. I checked the DO and its not broke neither are any tracers. How do I fix this? Thanks for your help!


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
TheModGod
Xbox-Hq Legendary



Joined: Apr 18, 2004
Posts: 5303
Location: Greensburg PA

Post Posted: Mon Jul 11, 2005 12:24 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Are you using M8_16 bios? Do you have a 1.6 version motherboard? If so, did you do an lpc rebuild?

The fragging can be due to your install, bad chip, or bad bios flash.

_________________
Good Deals: Death@Hand, funkydopenloven, StaticMind, Slamscaper, PorscheXboxter
Bad Deals: None Yet
Pending Deals: Vanguard


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
thepita23
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member


Joined: Aug 06, 2004
Posts: 244

Post Posted: Mon Jul 11, 2005 12:30 am   
Post subject: X-bit problem
Reply with quote
 
I'm Using a v1.0 xbox with the evox M8 offical 256mb bios. It works fine when the chip is enabled. I can play emulators and back up game perfectly. The problem comes when I disable the chip and try to play on xbox live.


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
thepita23
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member


Joined: Aug 06, 2004
Posts: 244

Post Posted: Mon Jul 11, 2005 12:32 am   
Post subject: X-bit problem
Reply with quote
 
When the chip is disabled it just powers on and off twice and then on the third time it stays on but frags. Its the v1.0 to 1.5 bios not the v1.6 bios.


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
TheModGod
Xbox-Hq Legendary



Joined: Apr 18, 2004
Posts: 5303
Location: Greensburg PA

Post Posted: Mon Jul 11, 2005 6:54 am   
Post subject:
Reply with quote
 
OIC, I was assbackwards. I thought you had the frag when enabled and ran fine when disabled. That has got to be the strangest thing I have ever heard of!!!

Power cycle and frag when chip disabled, and runs great when enabled. Since it runs smoothly when the chip is removed it's safe to say your motherboard is okay. I wish I knew how the chip disables itself. If you possibly had another chip to pop on the pin header and try I would be curious to see what happens. Always learning new issues in the modding arena. This is the first I have ever heard of this issue at all.

Please keep us posted. I am hoping this may have happened to someone and they can chime in. Or, someone has better knowledge of the inner workings of the chip and they can shed some light on why it's failing or even if there are multiple reasons why something like this can happen.

My bet is the chip is bad. It's not disabling proplerly. Perhaps it's booting to a bank that is not flashed instead of allowing the mobo to boot from the TSOP? That's the only thing I can think of. I would maybe wipe the chip clean and start all over to see what happens. I would then try a different chip...otherwise you are stuck removing it everytime you want to game on XBL.

Just out of curiousity and sorry to jump off the beaten path, but have you upgraded your HD? Just wondering since I want to see if you squeak past MS and not get banned with the larger HD.

Good luck solving your issue.

_________________
Good Deals: Death@Hand, funkydopenloven, StaticMind, Slamscaper, PorscheXboxter
Bad Deals: None Yet
Pending Deals: Vanguard


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
thepita23
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member


Joined: Aug 06, 2004
Posts: 244

Post Posted: Mon Jul 11, 2005 2:06 pm   
Post subject: X-bit problem
Reply with quote
 
No i have not upgraded the hard drive its still the retail one but i will soon hopefully upgrade it. Unfortunitly i dont have another chip. i had a aladdin piece of crap live but i gave it to a friend. That was the most worthless thing i ever bought. Thanks for your help hopefully someone else knows.


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (2) / Guests Online (273)
Members Browsing
Mordoc, Clockface,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users

McAfee US