HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 1,160 | Guests: 233 | Members: 4 


   Current Location: Forums Original Xbox HELP NEEDED   |   New Game - Fursan al-Aqsa - Knights of al-Aqsa Mosque   |   Port forwarding for Xbox   |   1.4ghz interposer, Modchips,X3CP, OGx360, Jewels and more   |   Help DuoX2 AMD Boot!!!   |   Help and advice!   |   Softmod Installer Deluxe 6 (SID6) Out Now [2020]   |   PANGEON Xbox One Game Giveaway - Enter Now!   |   Minimalist UnleashX Skin   |   New google drive   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Pre-order Microsoft Flight Simulator
Xbox-Hq.Com :: View topic - Halo 2 SLOWNESS PROBLEM? HELP!!!
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Xbox Gamers Chat
Post new topic Reply to topic    
 Halo 2 SLOWNESS PROBLEM? HELP!!! View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
halo2ring
Xbox-HQ User
Xbox-HQ User



Joined: Mar 18, 2005
Posts: 13

Post Posted: Fri Apr 29, 2005 12:50 am   
Post subject: Halo 2 SLOWNESS PROBLEM? HELP!!!
Reply with quote
 
whenever i play system link or even split screen alone to just check out the new maps............it takes a long time for me to load..... about 3 minutes each map.........at first i taught it was just cause the maps are new but now it happens to every old map too..........and this happenes when my disk is in...................i tried loading it without my xbox mod on and it still took a long time.........what should i do........is it my BIOS, my xbox cause my other burned games work fine or is it just my halo 2 disk itself cause i t is pretty scrathed!


View user's profile Send private message
 
 
 
 
TheModGod
Xbox-Hq Legendary



Joined: Apr 18, 2004
Posts: 5303
Location: Greensburg PA

Post Posted: Fri Apr 29, 2005 2:47 am   
Post subject:
Reply with quote
 
No, it has nothing to do with the disk. If it was the disk, I would think it wouldn't load at all.

I'm not sure what could cause that... hopefully someone may have had the same thing happen and have some insight.

TheModGod
----------------------
http://www.themodgod.com

_________________
Good Deals: Death@Hand, funkydopenloven, StaticMind, Slamscaper, PorscheXboxter
Bad Deals: None Yet
Pending Deals: Vanguard


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
Cantgetright
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member

Xbox Version: v1.3
Modded: Xecuter 3 CE

Joined: Feb 03, 2005
Posts: 256
Location: Jersey

Post Posted: Fri Apr 29, 2005 3:47 am   
Post subject:
Reply with quote
 
It could possibly be a dvd drive going bad. Had a Thompson that use to take forever, replaced it and works like it just came out of the box.
_________________
Xbox v1.3
x3ce modchip 3294/3108 Bios
250 hdd Western Digital
Ava Dash v49.3
Built w/HQ-AID v1.01


View user's profile Send private message
 
 
 
 
Stalemete
Xbox-HQ Enthusiast
Xbox-HQ Enthusiast


Joined: Jul 22, 2004
Posts: 41
Location: Australia, NSW, Sydney

Post Posted: Fri Apr 29, 2005 4:42 am   
Post subject:
Reply with quote
 
I get sort of the same thing except...wait its not really the same for me its in campaign, system link and multiplayer. The differance for me is that during the videos through out the whole game they load slowly and you can see the layers being loaded one at a time, but the video continues at normal speed so im fairly sure it isnt lagging... it makes for very weird videos.

I dont know if this is a problem that everyone gets but i have tried this with a friends disc and i get the same problems so it isnt just the disc... anyone got any ideas on a cause or a possible fix?

Oh sorry to kinda hijack your topic halo2ring Smile

_________________
WE ALL STARTED DIEING AT BIRTH
I TELL THE TRUTH AND IT HURTS


XBOX: v1.1
Modchip = Xenium
Bios = Buy Into Our Scheme ??? Very Happy
HDD = 8GB Standard
Dashboard = UnleashX + Avalaunch


View user's profile Send private message
 
 
 
 
funkydopeloven
Xbox-Hq Genius


Joined: Nov 30, 2004
Posts: 1942

Post Posted: Fri Apr 29, 2005 5:11 am   
Post subject:
Reply with quote
 
i'd guess its a drive going bad too


View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
3weezE
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member

Xbox Version: 1.5 / 1.6b
Modded: Xecuter3 CE

Joined: Nov 04, 2004
Posts: 228
Location: driving a Mongoose!

Post Posted: Fri Apr 29, 2005 5:12 am   
Post subject:
Reply with quote
 
The problem you described was covered on bungie.net briefly in one of those update articles. It said something like you will experience longer load times as your Xbox needs to recache certain files. Once they're cached load times are a lot faster. The shared.map, single_player_shared.map, and a fonts folder gets cached when dealing with Halo 2, possibly some other file (I'm not the freakin wizard). Anyway, when you're not hooked up to live load each multiplayer map on split-screen and play it for 3 min each. After that you should be loading the maps fast like before Wink .
_________________
[XBOX v1.6b / Xecuter 3 CE / Western Digital Caviar SE 300GB HD / ATA166 IDE Cable / XCM Cystal Clear Case / Red Firework LED 80mm Fan / 12v Fan Mod / UnleashX Default Dash]
[Premium XBOX 360 Owner]


View user's profile Send private message
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (4) / Guests Online (233)
Members Browsing
Dkoots, FranklinEl, ozzy, schwagmyre,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users

Xbox Series X/S Preorder