HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 1,728 | Guests: 673 | Members: 9 


   Current Location: Forums Discord news   |   Discord   |   Sneak Peak at the New Xbox-Hq Unleash X Skin   |   Where can I find this MS dash skin for Evolution X?   |   EvoX CONFUSED   |   Google drive hosting   |   ORIGINAL XBOX ULTIMATE SKIN PACK   |   Helpful xbox websites   |   AID5 Suggested Updates   |   Earning V.I.P   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - USB auto installer problems
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Newbie Central
Post new topic Reply to topic    
 USB auto installer problems View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
redwolf1974
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie



Joined: Aug 15, 2006
Posts: 5

Post Posted: Sun Oct 07, 2018 2:14 pm   
Post subject: USB auto installer problems
Reply with quote
 
So before i go back to hot swapping I want to give this one last try. I've tried multiple installers on multiple xboxes and still have not gotten any to work.
Using the splinter cell save, i've tried SID 5.12 and I just get a black screen when i load the save. SID 5.11 gets to the softmod menu then when i try to backup eeprom it goes to black screen. Babylon gives me a white screen, babylonGS goes to the unleash dash then goes into a reboot loop.

Just tried another xbox with 5.11 and hit backup eeprom and it hangs on loading please wait...


View user's profile Send private message
 
 
 
 
ArchAngle
V.I.P. Lifetime



Joined: Oct 03, 2014
Posts: 202

Post Posted: Sun Oct 07, 2018 10:57 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
I've read about this sort of problem with Splinter Cell for years.

The first thing to check is that you're using either all PAL or all NTSC Xbox/SC version/game saves. Apparently you can't mix any part of the system up so even though SC PAL will boot quite happily on a NTSC Xbox whatever game save region you use will not work.

If it is not that; I've had this myself when I was testing, for informational purposes, just to see whether I could stuff up one of my Xboxes with a dashupdater and then recover it. I had a safety net in that I was using a spare softmodded HDD and had the original softmodded HDD as backup.

Fixing it was not as easy as I hoped with exactly the same sort of issues described when trying to load SC Checkpoints.

In the end I had to use 007 AUF instead of SC and entailed finding and buying the version required. It worked and the installer dash loaded and the softmod installed first time but I would not want to go through that again.

My guess is that SC either leaves its old TDATA folder or CACHE files even when you uninstall the two game saves. So if you used the wrong version originally or there is are old SC softmod files on the Xbox that might be what causes the problem. But this is just speculation.


View user's profile Send private message
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (9) / Guests Online (673)
Members Browsing
forahobby, AdmiralShlong, JuanitaRig, xbmcmodsforxbox, KristalBar, ZacherySut, LaurieCalk, TeresitaBe, AlbertoFul,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users