HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 1,117 | Guests: 283 | Members: 1 


   Current Location: Forums new member   |   error 5 on xbox   |   Seagate Momentus XT   |   MY PROFILE -> MY GAMES now available on XBOX-HQ!   |   1.2 Board spitting Christmas lights   |   About to give up on chimp   |   HELP! replacement motherboard with XECUTER 2 BIOS   |   ALL ITEMS 20% OFF   |   Forum Search fixed + Other Improvements   |   My apresentasion.   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Microsoft
Xbox-Hq.Com :: View topic - red cast in unleashX
Xbox-Hq.Com Forum Index -> UnleashX Discussions
Post new topic Reply to topic    
 red cast in unleashX View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
kasebr0t
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie

Xbox Version: Xbox V1.1
Modded:

Joined: Nov 08, 2012
Posts: 4

Post Posted: Thu Nov 08, 2012 4:56 pm   
Post subject: red cast in unleashX
Reply with quote
 
Hello!
I bought a YUV-cable 2 days ago and it works fine with the normal MS-Dash and original XBOX-Games. But when i boot to unleashx or start a game from a burnt cd the screen has a red cast. The cable seems to be ok, becaus the ms-dash is working fine, so the problem has to do something with unleashx.
I already reinstalled unleashx but it didnt change anything Sad

I have a XBOX V1.1 and Im using UnleashX V.0.38.0515a

Does anyone know how to fix this problem?

Greetings, kasebr0t Razz


View user's profile Send private message
 
 
 
 
Prehistoricman
Moderator
Moderator

Xbox Version: 1.6 crystal
Modded: Xecuter 3

Joined: Oct 09, 2011
Posts: 406

Post Posted: Thu Nov 08, 2012 5:44 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
How about XBMC or other homebrew?

Modchip or softmod?

_________________


View user's profile Send private message
 
 
 
 
kasebr0t
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie

Xbox Version: Xbox V1.1
Modded:

Joined: Nov 08, 2012
Posts: 4

Post Posted: Thu Nov 08, 2012 6:19 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
I softmodded the xbox using ndure 3.1. In xbmc and evox i have the same problem as in UnleashX: The Xbox boot animation is normal but after it the screen gets a red cast. When I start the MS-Dash from UnleashX the red cast stays. I only get normal colors when i directly boot into MS-Dash or when i start the xbox with a original game inside the dvd-drive.

I just updated to UnleashX 0.39.0528 Build 584 but that didnt change anything.


View user's profile Send private message
 
 
 
 
kasebr0t
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie

Xbox Version: Xbox V1.1
Modded:

Joined: Nov 08, 2012
Posts: 4

Post Posted: Thu Nov 08, 2012 8:40 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
I found out that the red cast appears on xboxes which use the focus video chip (V1.4-V1.5). On the motherboard of my xbox is a chip with "Focus" written on it, although I have a Thomson DVD-Drive and a Seagate 8GB HDD as used in XBOX V1.1. MFG-Date is 08.09.2003 so it would be a XBOX V1.2.
Im a bit confused now, because Im not sure anymore which version I have, but apparently it has a focus video chip, because its the only video chip which causes this red cast.


View user's profile Send private message
 
 
 
 
dartht33bagger
Moderator
Moderator


Joined: Apr 17, 2007
Posts: 5408
Location: Oregon, USA

Post Posted: Thu Nov 08, 2012 9:59 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Use this guide to figure out what version your Xbox is:http://www.xbox-scene.com/versions_1.php
_________________


View user's profile Send private message
 
 
 
 
SPPV
V.I.P. Lifetime


Joined: Sep 13, 2010
Posts: 2644
Location: Kamloops BC Canada

Post Posted: Fri Nov 09, 2012 1:44 am   
Post subject:
Reply with quote
 
If this doesnt fix the issue then you know 100% its hardware failure.

If you havent already backup your eeprom and move it to your PC. Grab AutoBuilder, follow the included instructions for making an installer. Hook the HDD to your PC, unlock it and remod the HDD. (Autobuilder is done via xboxhd not xbrowser. simply pick build HDD from scratch). When its done lock the HDD and pop it in your XBOX.


View user's profile Send private message
 
 
 
 
seriouslycgi1
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member


Joined: Jul 28, 2012
Posts: 363
Location: New Zealand

Post Posted: Fri Nov 09, 2012 7:32 am   
Post subject:
Reply with quote
 
maybe some weird ntsc- pal glitch

the game might switch the tv to the right mode but unleash might be in another mode?


what tv system is your xbox, ntsc or pal etc?


View user's profile Send private message
 
 
 
 
kasebr0t
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie

Xbox Version: Xbox V1.1
Modded:

Joined: Nov 08, 2012
Posts: 4

Post Posted: Fri Nov 09, 2012 7:22 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
@SPPV:
Thanks, but I already tried that and it didnt solve the problem Sad

I have a PAL XBOX. I tried switching to NTSC via Enigmah, because I was hoping that this could help, but when I reboot the system its PAL again.

@dartht33bagger:
Using this tutorial, I have a XBOX v1.4/v1.5, because of the Focus chip (although unleahsx tells me i have 1.1?!). As I said before, I found out that this problem appears only on 1.4/1.5-XBOXes. I think I have to go back to my standard-cinch-cable, if nobody has a solution Sad


View user's profile Send private message
 
 
 
 
GabrielK
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: Xbox V1.1
Modded:

Joined: Jun 28, 2016
Posts: 54

Post Posted: Fri Jul 15, 2016 11:00 am   
Post subject:
Reply with quote
 
kasebr0t wrote:
@SPPV:
Thanks, but I already tried that and it didnt solve the problem Sad

I have a PAL XBOX. I tried switching to NTSC via Enigmah, because I was hoping that this could help, but when I reboot the system its PAL again.

@dartht33bagger:
Using this tutorial, I have a XBOX v1.4/v1.5, because of the Focus chip (although unleahsx tells me i have 1.1?!). As I said before, I found out that this problem appears only on 1.4/1.5-XBOXes. I think I have to go back to my standard-cinch-cable, if nobody has a solution Sad


I just found a way to fix my problem of a green tint to everything when I used a component cable I have a focus video chip as well and a PAL xbox too all I had to do was reinstall UnleashX from somewhere inside the UnleashX dashboard I'll come back later if you cant find it and to install UnleashX with the "Standard HD" option (the settings for "without virtual eeprom") see if this fixes your problem too.

_________________
Xbox Halo Green Limited Edition v1.4
Clock Cap Removed
Soft modded
UnleashX Dashboard


View user's profile Send private message
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (1) / Guests Online (283)
Members Browsing
raxen,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users

Pre-order Microsoft Flight Simulator