HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 2,987 | Guests: 1798 | Members: 6 


   Current Location: Forums Unable to run Slayers/install evox   |   Free Game Engine to develop games for XBOX360   |   Best place for XBox ROMS?   |   XBOXONE-HQ.COM just hit 25K on Twitter!   |   PS2 games that aren't on xbox?   |   XBOX-HQ T-Shirts, Hoodies, Mugs & More (Available Now)   |   The best new free XBOX ONE and XBOX ONE X games of 2019   |   Homebrew Xenium Modchip   |   Xbox 360-hq youtube channel now posting daily   |   List of Xbox One X Enhanced Games   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - M$ Advanced A/V Pack Info
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Newbie Central
Post new topic Reply to topic    
 M$ Advanced A/V Pack Info View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
rorysl
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member



Joined: Mar 19, 2011
Posts: 51

Post Posted: Mon Nov 21, 2011 10:39 pm   
Post subject: M$ Advanced A/V Pack Info
Reply with quote
 
So with a TON of help from sppv (Thanks!) I was able to re-softmod my Crystal Xbox with a new HDD via his SID5 Pimped v7 which is a great build! I noticed after performing the mod (which included the installation of the HF pack) my visuals really weren't fantastic. Everything looked kinda blurry especially the fonts (sort of like looking at a 3-D movie with the glasses off). I double-checked my settings, made sure 480p, 720p, 1080i were all enabled in both XBMC and the stock M$ dash and the problem remained. Finally some intense googling led me to the unorthodox solution and I thought I'd post it in case anybody else had this problem.

The solution was this, connect S-video. As odd as it sounds, if you experience this problem:

Leave your component cables running to wherever they need to go.
(Amp, TV, wherever.)

Connect S-video to a spare input anywhere on your TV, Amp, VCR. So if you are using a Cable that has both component and s-video plug the s-video in somewhere. If you're using the Advanced A/V Pack (like I am) connect and s-video cable and plug it in somewhere.

It sounds crazy but it totally worked. I plugged an s-video cable from the A/V pack to a dead-end in my VCR and when viewing over the component cables everything was crystal clear!

I'll admit it's a bit of a PITA but I didn't want to downgrade to a normal component cable and lose my optical audio out.

Now if I can just figure out the settings to properly stream HD video.....


View user's profile Send private message
 
 
 
 
SPPV
V.I.P. Lifetime


Joined: Sep 13, 2010
Posts: 2644
Location: Kamloops BC Canada

Post Posted: Tue Nov 22, 2011 2:56 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
I may have to try that trick Ive always just used the zoom function to get rid of the fuzzy writing.


View user's profile Send private message
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (6) / Guests Online (1798)
Members Browsing
cooman, Nell91T814, WeleSlinarore, yourspace, shadex, ArchAngle,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users