HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 2,040 | Guests: 610 | Members: 5 


   Current Location: Forums VIP Account bought.   |   2TB drive w/ X3 Chip/BIOS, does not see F and G correct size   |   Get the free XBOXONEHQ app for Android (2000+ Installs)   |   WANTED: Commodore 128D Computer Keyboard   |   Star Wars Sit Down Cabinet Available   |   JOIN THE XBOX-HQ DISCORD CHAT (44 ONLINE)   |   Arcade1up cabinets 50 dollars   |   ARCADE1UP-HQ.COM - Arcade1UP Modders   |   New Game - Fursan al-Aqsa - Knights of al-Aqsa Mosque   |   Need to clone/copy between two 2TB hard drives check my math   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - AID 4.5 XMBC Install...Broken?
Xbox-Hq.Com Forum Index -> XboxMediaCenter (XBMC) / Player Discussions (XBMP)
Post new topic Reply to topic  Goto page 1, 2  Next  
 AID 4.5 XMBC Install...Broken? View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Tue Nov 03, 2009 6:01 pm   
Post subject: AID 4.5 XMBC Install...Broken?
Reply with quote
 
I just one chip mod installed XBMC. All the buttons are there, but no labels? No "Programs" "Videos" "Pictures" "Music". Just green buttons and when I click on one, there are a lot of drives labeled SVN?

Help?

EDIT: It looks like the Default Project Mayhem skin is what's broken. I switched to a different skin through trial and error and everythings there....?

Further Edit: Other Skins cause the same problem. Or worse. One that has a purple tint to it crashes it out. And I cant change the settings before it crashes.

The box keeps overheating now too, at least it seems to be overheating. It just randomly shuts off down after 20min or so. Just pulled it apart and added new silver thermal goop to processor. Hope that helps. Not sure what is causing these issues...

Another Edit: Nope. The thermal goop didn't help. It still shut down, while in Aid 4.5 after 20 min or so. Then I can't turn it on with the power button. I have to hit the dvd drive button. That turns it on. But it only gets so far as the dashboard, then shuts back down.


View user's profile Send private message
 
 
 
 
wes213
Administrator
Administrator


Joined: Feb 04, 2007
Posts: 10519
Location: Harrisonburg V.A.

Post Posted: Tue Nov 03, 2009 9:09 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Did you put the fan in backwards and can you post a pic of your solder work?


View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Tue Nov 03, 2009 9:17 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
wes213 wrote:
Did you put the fan in backwards and can you post a pic of your solder work?


It's a solderless mod. I bought it premodded. The only other thing I did today besides update XBMC was swap out the dvd drive for another one, since the one I had was burnt out (wouldn't eject).

I didn't remove the fan...

I have checked all the connections, pins, etc. Nothing looks out of place, broken or out of the ordinary.

The X3 switches are set On On Off Off Off Off.

I am reinstalling XBMC now using Aid 4.5, but the last time I tried, it shut down halfway through.

Someone on the Xecuter site had the same problem with the power button and random shutdowns in August. I have added my own nightmare to his.

I am having a panic attack. Jebus.

Edit: Maybe it is a soldered mod - I don't know. It's X3, but I can't find the soldered part. The part that fits into the pins is fine. It also lights up blue when I press the eject button to power it up...


View user's profile Send private message
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Tue Nov 03, 2009 11:00 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
So after more research, it seems like similar problems happen to folks with bad P/E boards. Usually when they fry them during bad solder jobs. This shouldn't be the case as this xbox was modded almost 4 years ago and has worked flawlessly ever since.

Do these boards have a history of going bad? Are the other symptoms (random shutdowns, power button not working) a sign of something else?

Do you guys know if I can remove the board and make it work right?


View user's profile Send private message
 
 
 
 
wes213
Administrator
Administrator


Joined: Feb 04, 2007
Posts: 10519
Location: Harrisonburg V.A.

Post Posted: Wed Nov 04, 2009 12:47 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Some times corrosion can build on the board and you get all kinds of weird stuff going on so its hard to say.


View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Wed Nov 04, 2009 1:50 am   
Post subject:
Reply with quote
 
wes213 wrote:
Some times corrosion can build on the board and you get all kinds of weird stuff going on so its hard to say.


Any suggestions??


View user's profile Send private message
 
 
 
 
wes213
Administrator
Administrator


Joined: Feb 04, 2007
Posts: 10519
Location: Harrisonburg V.A.

Post Posted: Wed Nov 04, 2009 3:59 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Get me a pic of that mobo and i will take a look bro.


View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Tue Nov 10, 2009 4:45 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Been busy, haven't been able to get a pic of the mobo yet.

Has anyone else experienced the issues with the skn? I wish I would have gotten a picture of the screen, but the default skin had no titles next to the green buttons. Where the words Programs, Videos, Pictures, Music etc - nothing, nada, no links...

The last thing I want to do is mod another one if the installer is broken...


View user's profile Send private message
 
 
 
 
wes213
Administrator
Administrator


Joined: Feb 04, 2007
Posts: 10519
Location: Harrisonburg V.A.

Post Posted: Thu Nov 12, 2009 8:42 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Grab an older build of XBMC and do a hand install if that dont fix it i would say do a full one click install of the xbox.


View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Fri Apr 02, 2010 12:30 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
I realize I haven't updated this in a while, but I'm pretty sure the mobo is screwed up thanks to the chip. I am super busy and probably wont have time to try and fix it. It seems like the best bet for me is to try and copy everything off the hard drive. Any idea how I could copy everything from the xbox hard drive onto a windows machine?

How can I salvage the old 750gb hdd?

Thanks guys!


View user's profile Send private message
 
 
 
 
wes213
Administrator
Administrator


Joined: Feb 04, 2007
Posts: 10519
Location: Harrisonburg V.A.

Post Posted: Fri Apr 02, 2010 2:37 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Just hook the drive to your PC and use 360 explorer to back up any files, when you have that then use the PC to format the 750 HDD and you should be good.


View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
deltaarmstrong2000
Moderator
Moderator


Joined: Oct 04, 2005
Posts: 513
Location: OH Canada

Post Posted: Fri Apr 02, 2010 4:39 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Ok, for the corrosion problem, I have done quite a few repairs on this, and it gets tricky as to find the spots, but take the whole board out, turn it over. Now there is four traces that run almost the entire length of the board under the controller ports. Take a look for any type of discolour or if you actually see broken spots in the trace paths. The reason I am saying this area is this is where most of the cool air flows under the board, so it pulls the damp air always past this area.
Now is this solderless or not, because in one point you said it is, then another point you say the problem is from bad soldering, or is it 50/50 like xenium chips where you have to solder the D0 point?
A picture is worth a lot if you like help right now, don't give up quite yet, most of us have had similar issues Smile
Delta
Oh ya, found this from another topic, check this out for a bit more info.
http://www.llamma.com/xbox/Repairs/repairing_traces_and_lifted_pads.htm


View user's profile Send private message Send e-mail
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Fri Apr 02, 2010 9:50 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Thanks guys, pretty sure its a solder job.

I'm gonna break this thing down next weekend on my day off. Will update then.


View user's profile Send private message
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Sat May 22, 2010 1:37 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Holy f! its been more than a month, but I finally got to break it down last night. There are 3 wires soldered to the bottom of the board from the chip that plugs in on top. One of the wires clearly got caught in a screw hole. I am going to try and repair, then see if she fires up.

Wish me luck!

For those of you who are afraid to break open your box, dont be!!! Its really not that bad!


View user's profile Send private message
 
 
 
 
mmxbox
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0
Modded: X3

Joined: Feb 03, 2006
Posts: 133

Post Posted: Sat May 22, 2010 2:36 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
TALLY!!!

She's working!!!

Will test tonight and post results tomorrow.

Thanks again!!!


View user's profile Send private message
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
Goto page 1, 2  Next |
 All times are GMT | Page 1 of 2
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (5) / Guests Online (610)
Members Browsing
RetroFan90, jamesbw, ozzy, Haroldref, ArchAngle,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users