HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 1,226 | Guests: 300 | Members: 2 


   Current Location: Forums new member   |   error 5 on xbox   |   Seagate Momentus XT   |   MY PROFILE -> MY GAMES now available on XBOX-HQ!   |   1.2 Board spitting Christmas lights   |   About to give up on chimp   |   HELP! replacement motherboard with XECUTER 2 BIOS   |   ALL ITEMS 20% OFF   |   Forum Search fixed + Other Improvements   |   My apresentasion.   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - 2 Bad Xenium's
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Xodus Modchip Discussions (Xenium)
Post new topic Reply to topic  Goto page 1, 2  Next  
 2 Bad Xenium's View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 6:11 pm   
Post subject: 2 Bad Xenium's
Reply with quote
 
1. I purchased a xenium gold awhile ago to install in a friends xbox...long story short the chip was defective and i know this since i put my xenium in his box and it worked just fine and then i ran recovery on both and was able to update my chip but not the gold...and by putting his chip in my working xbox it did not work...so i chaulked that up as a loss

2. When I bought my original xenium ice i had bought two and gave one to a friend but he never used his....so i grabbed his and put it in my friends xbox and all i get is a black screen and no eject....by looking at the troubleshooting guide i began to think again that maybe i screwed something up but i popped in my chip and everything worked fine but when i put the ice chip in my box it gave me a blank screen, ect.

Do you guys have any idea what is going on? I have spent over $100 on chips for this kid and still don't have a working xbox.
I must also state that this is my 8th xbox using xenium chips so it is not like this is my first mod. I have checked and rechecked everything and now im lost. Also, if i remove everything from my friends xbox everything works fine. Thanks.

_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
dartht33bagger
Moderator
Moderator


Joined: Apr 17, 2007
Posts: 5408
Location: Oregon, USA

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 7:38 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
If the chips really old it may have gone bad.
_________________


View user's profile Send private message
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 7:54 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
How does a chip go bad? It's not food. It was stored in the sealed static bag and came with the one that I have been using in my box for quite a long time.
_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
pezzar
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: V1.6
Modded: Xenium Gold OS v2.3.1

Joined: May 12, 2005
Posts: 976
Location: Seaside, England

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 8:08 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
i have answered your post on TX forum


View user's profile Send private message
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 9:47 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
I noticed you replied to my post pezzar, however, I was posting here with the hopes that someone else experienced the same problem. I have been unsuccessful in recovering the chip. I have replied to your questions on TX
_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
boobs
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member

Xbox Version: V1.6 V1.3
Modded: X3CE

Joined: Dec 13, 2005
Posts: 303
Location: Australia N.S.W

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 10:18 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
TX you do mean team xecuter or xenium


View user's profile Send private message
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Sat Sep 01, 2007 10:25 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
TX is in regards to teamxodus which makes xeniums
_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
dartht33bagger
Moderator
Moderator


Joined: Apr 17, 2007
Posts: 5408
Location: Oregon, USA

Post Posted: Sun Sep 02, 2007 4:22 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Electronics can go bad over time, not saying it did, just putting the idea out there.
_________________


View user's profile Send private message
 
 
 
 
pezzar
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: V1.6
Modded: Xenium Gold OS v2.3.1

Joined: May 12, 2005
Posts: 976
Location: Seaside, England

Post Posted: Sun Sep 02, 2007 8:38 am   
Post subject:
Reply with quote
 
generally the ICE and the Gold emit a bright bluish/white colour on the led if its fried. When running recovery mode on both chips does the led cycle colours at all. What is the colour of the eject led?
its safe to say its not the adapter install at fault you confirmed this. The issue is with the chip and its OS i suspect. Did you ftp the recovery file through the dash ftp server or the OS ftp server.

what version OS recovery are you using? try using the recover to defaults to clear the chips


View user's profile Send private message
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Mon Sep 03, 2007 7:54 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
They do not cycle colors. For the ice I know the eject led stays a solid orange. I am attempting to use the OS version 2.3.1 by ftp'ing via flash fxp once I have booted my xbmc dash. Both recover and recover to defaults has been used with no luck. Is there some step I am missing or was there a lack of QC? I have posted with greater detail on TX.
_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
pezzar
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: V1.6
Modded: Xenium Gold OS v2.3.1

Joined: May 12, 2005
Posts: 976
Location: Seaside, England

Post Posted: Mon Sep 03, 2007 8:25 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
if running recovery on a v1.6 xbox from the HDD, unlock the HDD first


View user's profile Send private message
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Mon Sep 03, 2007 8:28 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
My hdd is unlocked since I never use the MS dash
_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Mon Sep 03, 2007 8:38 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Unless there is some extra step you have to do to unlock the hdd other than going to the xenium os screen, disk tools, unlock hdd it is unlocked and don't have a clue as to how i got so lucky to have an ice and a gold become corrupted right out of the box when I have had so many successful attempts in the past
_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
pezzar
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: V1.6
Modded: Xenium Gold OS v2.3.1

Joined: May 12, 2005
Posts: 976
Location: Seaside, England

Post Posted: Mon Sep 03, 2007 10:10 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
are you using the recovery file from the OS 2.3.1 HDD.rar file


View user's profile Send private message
 
 
 
 
yoshie1
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: Xbox V1.6
Modded: Xenium ICE White

Joined: Dec 26, 2004
Posts: 958
Location: Akron, Ohio

Post Posted: Thu Sep 06, 2007 1:17 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Yes. The extracted folder is called XOS2.3.1_HDD
_________________
Xbox V1.6
Xenium ICE White
EvoX M8+ 16 137+
EvoX 3935
Maxtor 300GB



View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
Goto page 1, 2  Next |
 All times are GMT | Page 1 of 2
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (2) / Guests Online (300)
Members Browsing
forahobby, johnboy1432,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users

McAfee US