HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 2,690 | Guests: 415 | Members: 0 


   Current Location: Forums Xbox HDMI mod   |   How do i use PBL?   |   TRUE MS DASH 2.0   |   XBMC4GAMERS crashes everytime because of this file   |   My Items for sale   |   Hitman Trilogy & Rainbow Six Extraction Join Game Pass   |   View 'Date Created' of Files & Folders FATX   |   im new here   |   New Game - Fursan al-Aqsa - Knights of al-Aqsa Mosque   |   Where are the websites listing the files you can delete from   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - Will 3rd party component cables do this???
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Newbie Central
Post new topic Reply to topic    
 Will 3rd party component cables do this??? View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
Michaell_Knight
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Apr 21, 2007
Posts: 63
Location: Central Pa, USA

Post Posted: Thu May 10, 2007 1:58 pm   
Post subject: Will 3rd party component cables do this???
Reply with quote
 
Aside from my other problems here
http://www.xbox-hq.com/html/postt21278.html

I also just purchased a widescreen 37in HDTV and couldnt wait to game on it. My problem is , i hooked everything up and to my disapointment the visuals looked very stretched out and bland because of me using my old rca cables. To remedy this i went online ( ebay ) to purchase some component cables to increase the picture quality . I was amazed........at first. Then i noticed these weird lines scanning all over the screen intermittently ( like if you would record a computer's screen on camcorder........those lines you get ). I tried the other component slot , same thing. It doesnt prevent me from playing as i can only really notice it sometimes. I just wanted to know if this was typical for cheap component cables or if my tv's component slots are busted ( i doubt it but......) here is the link for the ones i bought if this helps
Link
thanks


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
Michaell_Knight
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Apr 21, 2007
Posts: 63
Location: Central Pa, USA

Post Posted: Fri May 11, 2007 8:57 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
who here has a similar setup and if anyone else has ( had ) this problem? Confused


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
joho5
Xbox-HQ Freak


Joined: Jan 22, 2007
Posts: 699
Location: Texas

Post Posted: Fri May 11, 2007 9:15 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
what dash are you using and chip?

did you go into the bios setting and enable 720p or 1080i?


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger
 
 
 
 
enigma516
V.I.P. Lifetime


Joined: Feb 07, 2005
Posts: 2743
Location: Florida

Post Posted: Sat May 12, 2007 2:38 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Yep, you have to change the settings in order to get the HD quality.
_________________


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
 
 
 
 
Michaell_Knight
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Apr 21, 2007
Posts: 63
Location: Central Pa, USA

Post Posted: Mon May 14, 2007 7:03 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
i already put the settings @ 720p then 1080i..............problem is still there.
And i softmodded not hardmodded , i used the 007 file w/ unleashx dash


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
Burner6999
Xbox-Hq Genius

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Aug 15, 2006
Posts: 1426
Location: Colorado

Post Posted: Mon May 14, 2007 8:35 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
You need to load the MS dash from UnleashX and change the settings it the MS dash to 720P or whatever you want. Just go to settings then video settings and you will see it. Let me know if this doesnt work and I will try to help you further.


View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
Michaell_Knight
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Apr 21, 2007
Posts: 63
Location: Central Pa, USA

Post Posted: Tue May 15, 2007 9:08 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
just a quick update , i installed these on an unmodded xbox and put it to 720p then 1080i...........it works great!! SO i guess they work fine , but i am still a little confused as to why unleash wont set them up properly. I mean , if Im not using the ms dash why does it still need to be set up there........i thought unleashx overrides that stuff. Anyways , i will try this and give you guys an update

thanks


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
Burner6999
Xbox-Hq Genius

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Aug 15, 2006
Posts: 1426
Location: Colorado

Post Posted: Wed May 16, 2007 3:39 am   
Post subject:
Reply with quote
 
I dont know it just does for some reason. did you try it yet.


View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
Michaell_Knight
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Apr 21, 2007
Posts: 63
Location: Central Pa, USA

Post Posted: Wed May 16, 2007 9:01 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
I tried just loading it (Xboxdash.xbe) but it tells me my xbox needs service ( that was after i renamed it too default.xbe too). So what I am going to do is reinstall everything myself using this site to help me so i know what was loaded and what wasn't. Hopefully the xbox dash will help like you where saying. I'm getting AID4.0 on a torrent @ work as we speak , i ordered a new action replay off of ebay (hasnt arrived yet ) , got a crossover cable and the 007 game ( non-platnum hits )..........so im trying to get the tools to do this myself , instead of someone doing it for me


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
stramoski
Xbox-HQ Enthusiast
Xbox-HQ Enthusiast

Xbox Version: Xbox V1.0
Modded: Softmod Knave4.5/80 GB HD

Joined: Oct 23, 2006
Posts: 21

Post Posted: Sat May 19, 2007 11:22 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Hmmm...

You won't need a new action replay if you softmod will still boot... AID can re-install the MS Dash, and a new softmod, as long as you can boot to it.


View user's profile Send private message Send e-mail
 
 
 
 
Michaell_Knight
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Apr 21, 2007
Posts: 63
Location: Central Pa, USA

Post Posted: Sat May 19, 2007 9:55 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
well........i used the AID disk to reload the ms dash and now i get a error code 21


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
 
 
 
Michaell_Knight
Xbox-HQ Member
Xbox-HQ Member

Xbox Version: V1.0
Modded: Unleashx softmod

Joined: Apr 21, 2007
Posts: 63
Location: Central Pa, USA

Post Posted: Wed May 23, 2007 12:18 am   
Post subject:
Reply with quote
 
alright i got it!!! I sat down with AID disk and was fooling around with it all weekend. There where some steps i was not doing causing it screw up , i think i have it now. I am now able to dual-boot unleashx and the ms dash without any problems ( now that i used SID5 to install everything and not the installer my brother had gotten somewhere else ). The pdf file on the Aid disk helped ALOT!! And i see now that i didnt really need the action replay ( somewhere i misunderstood the tools needed to softmod......) but whatever now i have one if i ever need it. I did notice that after setting up , the menu options seem abit slow to navigate and that system performance is acting like a pc w/ high cpu useage ( is this common on dual-boots? ). The dvd2xbox doesnt seem to work correctly ( or anyother copying software that came on the aid disk, gets to about 20 percent and either freezes or gets an error ) so i still have some wrinkles to iron somewhere. For the most part things are alot better then what they where ( i did lose all my previous backups and saves but whatever ) , but like i said just a few minor things to work out. Thanks guys, i will start another thread to address some other issues if i cant figure them out. Thanks again!!


View user's profile Send private message Visit poster's website
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (0) / Guests Online (415)
Members Browsing


Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users

McAfee US