HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 2,089 | Guests: 827 | Members: 5 


   Current Location: Forums Free Game Engine to develop games for XBOX360   |   Best place for XBox ROMS?   |   XBOXONE-HQ.COM just hit 25K on Twitter!   |   PS2 games that aren't on xbox?   |   Unable to run Slayers/install evox   |   XBOX-HQ T-Shirts, Hoodies, Mugs & More (Available Now)   |   The best new free XBOX ONE and XBOX ONE X games of 2019   |   Homebrew Xenium Modchip   |   Xbox 360-hq youtube channel now posting daily   |   List of Xbox One X Enhanced Games   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - Heeeelp with cameleon after using slayer 2.5
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Xodus Modchip Discussions (Xenium)
Post new topic Reply to topic    
 Heeeelp with cameleon after using slayer 2.5 View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
kennethhansen
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie



Joined: Sep 21, 2004
Posts: 1

Post Posted: Tue Sep 21, 2004 11:59 am   
Post subject: Heeeelp with cameleon after using slayer 2.5
Reply with quote
 
I installed cameleon modchip in my xbox. I tried it whit the original HDD, and it worked fine. The blue light was on, and on start it displayed executer2 on the tv. I booted with slayer 2.5 auto install, and took a backup of my bios or whatever you take a backup of. This backup is on the original HDD. Then I inserted the new HDD (120GB), booted once again from the cd, and I selected choice 3: Install a new HDD. Then I was so dumb that I selected choice 2: Install everything on F:, and the chip had to be able to boot from F:.....
Now the xbox boot, executer2 displays on tv for some seconds, but the blue light is not on anymore, and then i get the MS dashboard with the live option now. I have tried to boot from cd, but it won't. I have tried to boot with the old original HDD but the same result. I have tried to boot without HDD and get "ooops something is wrong" errorcode 7, but that is because of the missing HDD.
I have also tried to boot from bank 2, and with the setting that should put the modchip in stealth mode.
Have my bios been upgraded? What can I do to fix this?
Can i flash my modchip bios back to it original or to working state with the xbox?


View user's profile Send private message
 
 
 
 
TheModGod
Xbox-Hq Legendary



Joined: Apr 18, 2004
Posts: 5303
Location: Greensburg PA

Post Posted: Tue Sep 21, 2004 4:19 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
The hacked bios resides on the modchip. Your Xbox Bios resides on the TSOP unless of course you have a 1.6 which has no TSOP.

So, I am doubting that your original microsoft bios has been damaged unless you did something specific about your TSOP.

What version machine do you have?

What is the boot process of your modchip? How do you boot with modchip disabled, and enabled?

It's okay that you installed stuff on your F drive, but you also need to install your hacked dash on your F drive then too if that is where your modchip looks for the dash files.

Your MS Dash resides on the C drive and the MS bios looks there. There is a lot of people these days wanting to install dash on the F drive as they are afraid MS will scan their C drive and see evox files and ban them. Personally, that has never happened to me.

Since you are going to the MS Dash after boot, it sounds like your modchip isn't enabling.

Can anyone contribute to this. Sorry I have never used this chip and am unfamiliar with it.

keep us posted bud

_________________
Good Deals: Death@Hand, funkydopenloven, StaticMind, Slamscaper, PorscheXboxter
Bad Deals: None Yet
Pending Deals: Vanguard


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
schirmk
V.I.P. Member
V.I.P. Member

Xbox Version: Xbox V1.0
Modded: Chameleon

Joined: Aug 09, 2003
Posts: 615
Location: Seattle, WA

Post Posted: Mon Nov 01, 2004 6:50 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
OKay, here is what happened. Without changing some options on the chameleon modchip, it cannot boot from the f drive. Therefor you put a bios on the chip that looks to boot from an area it cant read without the correct changes. Thats why when you put in the old hdd you had the same result with it not booting evox, and when the chip looked for the msdash verson it was looking for, insatlled on the new hdd not the old, it couldnt find anything and gave you the no hdd error code.

YOu need to reflash the chip and reformat the hdd to get it to work properly. Or you can change the settings on the chip, but I'm not sure as to how it needs to be set up to boot from f.

If you have any other questions send me a pm and i'll see if i can help you out anymore. goodl uck

_________________
XBOX v1.0:
Solderless Chameleon
Evox M7 Bios
160GB Maxtor HDD
EvoX 3921 Dashboard
Avaluanch Dashboard


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (5) / Guests Online (827)
Members Browsing
WeleSlinarore, Ellis64E2, Donaldkaday, JuliusConn, LuigiSpiro,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users