HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 1,633 | Guests: 605 | Members: 4 


   Current Location: Forums Pcsxbox Compatibility List   |   XBOX STARTUP PROBLEM!   |   Xbox Collections Show Off your Xbox's   |   Net Builder Lite (Download Manager)   |   Xbox One Emulator   |   RE3 The New Easy   |   Resident Evil 3 NO LETTER BOX   |   Hidden Gems Collection RELEASED   |   How To Replace DVD ROM Drive? - Xbox V1.0   |   Anybody have a 720/1080 Screen Cap Device?   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - fragging sucks
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Xecuter Modchip Discussions (Xecuter1, Xecuter2, Xecuter3)
Post new topic Reply to topic    
 fragging sucks View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
S1L3NTA55A55IN
Xbox-HQ Experienced
Xbox-HQ Experienced


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 125

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 2:56 am   
Post subject: fragging sucks
Reply with quote
 
ok i installed my first chip not to expect much because its my first suadering job.but it worked and i flashed the bios it loaded and worked fine but after i turned it off it just frags can any one help?


View user's profile Send private message
 
 
 
 
da-goat
V.I.P. Lifetime


Joined: Jul 21, 2004
Posts: 701

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 3:13 am   
Post subject:
Reply with quote
 
There are several things that could be causing this problem..

1. Your soldering isn't up to par and a connection has gotten bridged somewhere along the way.
2. You're booting the xbox from the wrong bios bank (provided you have a xecuter 2.3b or newer
3. You have flashed the wrong bios for the version xbox you have (1.6 bios on a 1.0-1.5 system, or vice-versa)
4. The onboard TSOP has come currupt and you are trying to boot with the chip off (not so likely)

To fix this solution i would try the following..
, try
1. Take the chip out and see if the xbox boots. If it does, then you have flashed the chip wrong, and if it doesnt, you will need to go over your soldering job with a magnifying glass and search out any errors in your soldering and fix them up.
2. To reflash the chip, simply change to another dip position to load a bank that has the Cromwell Flashbios on it. Make sure that the flash protection dip is turned off.
3. If your xbox boots normally without chip, and you can't reflash it, try to boot with another chip. If that works, then you know its the chip that isnt right.
4. If it is an xecuter 2, and you have the programmer, change the bios on the chip with a different one.

If you follow all of those steps, you should be in good shape.. if not, think about having your xbox shipped to someone (like me) that has many years of experience and knows what they are doing (not saying you don't).

good luck on getting that to work.. and if you dont want to bother fixing it, i would definatly not mind buying it from you.

later,
da-goat

_________________
XCM Halo 2 blue case
X3 Halo 2 blue Control Panel
XBOX v1.6b
Xecutor 3 CE
Xecutor3 3294 v16 plus
UnleashX
300gb Hard Drive


I do xbox mods in the Cincinnati, Ohio area and also take internet orders. PM or email me if interested.


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
 
 
 
 
italian_ice
Xbox-HQ Elite Member
Xbox-HQ Elite Member

Xbox Version: 1.4
Modded: Xenium Ice

Joined: Jun 10, 2006
Posts: 341
Location: USA

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 3:21 am   
Post subject:
Reply with quote
 
If you post some additional info we can help.

Which chip did you purchase and install.

What version Xbox do you have.

What bios did you try, and what size bios is it?

_________________
Xbox 1.4
Xenium Ice
200GB HD
Refs: Pson, dbeal, impwiz


View user's profile Send private message Send e-mail
 
 
 
 
S1L3NTA55A55IN
Xbox-HQ Experienced
Xbox-HQ Experienced


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 125

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 6:15 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
xbox is v1.0-1.5 and i installed a xecuter 2.6ce,i flashed it with a programmer with a 1mb bios which was evox. m8


View user's profile Send private message
 
 
 
 
S1L3NTA55A55IN
Xbox-HQ Experienced
Xbox-HQ Experienced


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 125

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 6:17 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
if i turn the chip off the box will boot like a nbormal xbox


View user's profile Send private message
 
 
 
 
S1L3NTA55A55IN
Xbox-HQ Experienced
Xbox-HQ Experienced


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 125

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 6:24 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
ok i just turn on my box and now the chip works?what gives?and dou you guys know how to install a 300gig hd?


View user's profile Send private message
 
 
 
 
da-goat
V.I.P. Lifetime


Joined: Jul 21, 2004
Posts: 701

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 10:53 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Easiest way to install a hard drive (since you have a chip) is to set it in there and run AID 3. Its a very straight forward program made by a member here in HQ, DJB.
_________________
XCM Halo 2 blue case
X3 Halo 2 blue Control Panel
XBOX v1.6b
Xecutor 3 CE
Xecutor3 3294 v16 plus
UnleashX
300gb Hard Drive


I do xbox mods in the Cincinnati, Ohio area and also take internet orders. PM or email me if interested.


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
 
 
 
 
S1L3NTA55A55IN
Xbox-HQ Experienced
Xbox-HQ Experienced


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 125

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 10:56 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
ok i put in aid and it stays at the beginning xbox logo and syas aid 3.0 instead if microsoft what did i do wrong?


View user's profile Send private message
 
 
 
 
da-goat
V.I.P. Lifetime


Joined: Jul 21, 2004
Posts: 701

Post Posted: Sun Jun 18, 2006 11:33 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
absolutly nothing from the sounds of it. Did it fail to load? how much time did you give it?

try it with just v3.0 (no add ons or anything, unless you've gotten it to work previously in another xbox). also, make sure the network cabels are unplugged at this point (this was one of the problems for me, although, im not real sure why unless some settings were mix-matched..)

good luck Surprised

_________________
XCM Halo 2 blue case
X3 Halo 2 blue Control Panel
XBOX v1.6b
Xecutor 3 CE
Xecutor3 3294 v16 plus
UnleashX
300gb Hard Drive


I do xbox mods in the Cincinnati, Ohio area and also take internet orders. PM or email me if interested.


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
 
 
 
 
S1L3NTA55A55IN
Xbox-HQ Experienced
Xbox-HQ Experienced


Joined: Jan 24, 2006
Posts: 125

Post Posted: Tue Jul 11, 2006 6:41 am   
Post subject:
Reply with quote
 
I figured it out,one of the pins that the chip connects to came unsaudered.so i resaudered it and now it works perfectly fine thanx for all the help!And further more i just got done upgrading my hard drive,thanx to all the in put in these forums.


View user's profile Send private message
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum
 

 Members Online (4) / Guests Online (605)
Members Browsing
MargartCoo, FelixCarr, pepe58, ToryHinz7,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users