HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 970 | Guests: 249 | Members: 3 


   Current Location: Forums New Game - Fursan al-Aqsa - Knights of al-Aqsa Mosque   |   Where are the websites listing the files you can delete from   |   Hello everyone   |   Installing a new Dashboard on an Chip modded XBox   |   error 5 on xbox   |   HELP! replacement motherboard with XECUTER 2 BIOS   |   1.2 Board spitting Christmas lights   |   new member   |   Seagate Momentus XT   |   MY PROFILE -> MY GAMES now available on XBOX-HQ!   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - Mod Chip Problem?
Xbox-Hq.Com Forum Index -> DMS ModChip Discussions (X-B.I.T)
Post new topic Reply to topic    
 Mod Chip Problem? View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
taffy55
Xbox-HQ User
Xbox-HQ User



Joined: Oct 04, 2004
Posts: 14

Post Posted: Wed May 04, 2005 10:50 pm   
Post subject: Mod Chip Problem?
Reply with quote
 
I've had this problem for a while but now it's just REALLY driving me crazy. My xbox has been modded with an X-Bit and it has NEVER been region free!!! WHY??? Are there any reasons at all that this would happen? Please help me...


View user's profile Send private message AIM Address
 
 
 
 
bobrownik
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0-1.6
Modded: xenium/aladdin/x2.3/DuoX2

Joined: Oct 21, 2004
Posts: 914
Location: PA, USA

Post Posted: Thu May 05, 2005 9:46 am   
Post subject: yeahhh
Reply with quote
 
which bios r u using?

what r u trying to run ?

_________________
Xbox v1.0/1.1/1.5/1.6a
TSOP Flash,aladdin,xenium,duox2,x2.3b
Bios Xecuter2 4983.06
HDD 80Gb-250GB
DVD Drive Samsung 616t (modded),+all stock drives
Dash UnleashX ,
ATA 133 cable


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
taffy55
Xbox-HQ User
Xbox-HQ User

Xbox Version: 1.0-1.6
Modded: xenium/aladdin/x2.3/DuoX2

Joined: Oct 04, 2004
Posts: 14

Post Posted: Thu May 05, 2005 10:38 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
currently I think I'm using evox m7 bios but I've used m8, xecuter and one other I think. They didnt let me either. Well, I've tried to run JAP games and PAL games both and all they do is try to load and then bring me back to my Dashboard. I used the Xbox-Hq Auto Installer for my dash. After trying to play a game, if I check my memory on the M$ dash then the game's memory block is there!!! The thing that I'm currently trying to run, thoe, that's making me SO mad is the auto-update for Halo2 with the new maps on it... It MUST be PAL or J/NTSC because I've loaded plenty on my box before and never had this problem before UNLESS it was from a different region. Does the dash effect this? And if it does is there a way to load a different dash? God help me... I can't play on kai link anymore because EVERYONE has those new maps!!! Crying or Very sad


View user's profile Send private message AIM Address
 
 
 
 
custom-xmodz
Xbox-HQ Freak


Joined: Aug 28, 2004
Posts: 796
Location: Wales, UK

Post Posted: Thu May 05, 2005 10:59 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
go into the evox settings and try setting the video region to "default" or "auto"

Default works for most games.

DJH


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
taffy55
Xbox-HQ User
Xbox-HQ User

Xbox Version: 1.0-1.6
Modded: xenium/aladdin/x2.3/DuoX2

Joined: Oct 04, 2004
Posts: 14

Post Posted: Fri May 06, 2005 1:24 am   
Post subject:
Reply with quote
 
been at both of those settings. I wish fixing this problem was that easy. wpw, that's all anyone has ever told me to do to fix this problem. Is there really no other way? I mean... There should be some kind of explanation as to why it doesnt work besides the fact that it just kinda doesnt... That's ok thoe, this is usually when people stop replying because they dont know, lol...


View user's profile Send private message AIM Address
 
 
 
 
TheModGod
Xbox-Hq Legendary

Xbox Version: 1.0-1.6
Modded: xenium/aladdin/x2.3/DuoX2

Joined: Apr 18, 2004
Posts: 5303
Location: Greensburg PA

Post Posted: Fri May 06, 2005 2:18 am   
Post subject:
Reply with quote
 
It truly sounds like you did all you needed to do.. if you have the latest evox, which it sounds like you do, and you have tried M8 bios, and X2 4983 bios and still have the issue, then you definitely have an enigma there...

I am running a few machines, but my oldest is a 1.0 with a 200GB HD, Xenium Blue Chip with X2 4983.06 bios and I can put anything in the game tray and it will load without me even touching a setting...

Hopefully, someone else will have some suggestions for you

TheModGod
----------------------
http://www.themodgod.com

_________________
Good Deals: Death@Hand, funkydopenloven, StaticMind, Slamscaper, PorscheXboxter
Bad Deals: None Yet
Pending Deals: Vanguard


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
taffy55
Xbox-HQ User
Xbox-HQ User

Xbox Version: 1.0-1.6
Modded: xenium/aladdin/x2.3/DuoX2

Joined: Oct 04, 2004
Posts: 14

Post Posted: Fri May 06, 2005 5:49 am   
Post subject:
Reply with quote
 
I have a what? Enigma? Sad What is that? Thank you for helping.


View user's profile Send private message AIM Address
 
 
 
 
custom-xmodz
Xbox-HQ Freak


Joined: Aug 28, 2004
Posts: 796
Location: Wales, UK

Post Posted: Fri May 06, 2005 2:45 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
An enigma is something that is un-explainable.

Nah we won;t give up on you yet.

Unleashx allows you to patch the eeprom on the fly for video region, that should fix it but your tv would have to also support Pal as far as I know.

what if you try playing the games off the dvd and boot straight to them taking out the evox option?

Ive come accross very few games that I could not run with the default setting in evox

DJH


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
 
 
 
 
bobrownik
V.I.P. Lifetime

Xbox Version: 1.0-1.6
Modded: xenium/aladdin/x2.3/DuoX2

Joined: Oct 21, 2004
Posts: 914
Location: PA, USA

Post Posted: Sat May 07, 2005 6:28 am   
Post subject: yeahhh
Reply with quote
 
some pal games will not play regardless what u do ,

switch the video mode to auto , then switch the region to ntsc-m

then put the auto mode to off , then save the settings ,

this way it will force the ntsc on all games .

if you leave it on auto it will still work but if u dont have the tv that supports pal it will switch to pal mode and all u will see is flickering screen

_________________
Xbox v1.0/1.1/1.5/1.6a
TSOP Flash,aladdin,xenium,duox2,x2.3b
Bios Xecuter2 4983.06
HDD 80Gb-250GB
DVD Drive Samsung 616t (modded),+all stock drives
Dash UnleashX ,
ATA 133 cable


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
 
 
 
 
forahobby
Administrator
Administrator


Joined: May 22, 2003
Posts: 23834
Location: NSW, Australia

Post Posted: Sat Sep 03, 2005 7:32 am   
Post subject:
Reply with quote
 
MOVING TO X-BIT FORUMS
_________________
HQ Network:
www.xbox-hq.com | www.xboxone-hq.com | www.360-hq.com | www.c64-hq.com


View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (3) / Guests Online (249)
Members Browsing
ozzy, forahobby, kionte,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users

Pre-order Microsoft Flight Simulator