HQ NETWORK:   XBOX ONE |  XBOX 360 |  AIDELUXE HQ Network: 2,189 | Guests: 833 | Members: 6 


   Current Location: Forums Free Game Engine to develop games for XBOX360   |   XBOX-HQ T-Shirts, Hoodies, Mugs & More (Available Now)   |   The best new free XBOX ONE and XBOX ONE X games of 2019   |   Homebrew Xenium Modchip   |   Xbox 360-hq youtube channel now posting daily   |   List of Xbox One X Enhanced Games   |   Get the free XBOXONEHQ app for Android (1000+ Installs)   |   Road to 7000 Subs - XBOXONE-HQ.COM (XONEHQ) on YouTube   |   Games Coming to Xbox Game Pass For Console in September   |   HALO Xbox One X 4K HDR Update Out Now (MCC)   |   
  Home | Active Topics | CD/DVD Media | Downloads | Forums | Feedback | Games | HardDrives | Homebrew | My Profile | ModChips | Reviews | Search | SoftMods | Tutorials

Xbox Forums

Discuss all aspects of the original Xbox Console in our Interactive Xbox Forums..

Xbox-Hq.Com :: View topic - Trouble with emus on softmodded xboxes
Xbox-Hq.Com Forum Index -> Newbie Central
Post new topic Reply to topic    
 Trouble with emus on softmodded xboxes View previous topic :: View next topic  
 
 
 
 
hankenj
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie



Joined: Dec 26, 2014
Posts: 3

Post Posted: Fri Dec 26, 2014 7:20 pm   
Post subject: Trouble with emus on softmodded xboxes
Reply with quote
 
Hey, hoping for some guidance/insight into a problem I'm having with 3 different original xboxes. I have a 1.0, a 1.2, and a 1.6 version and all 3 are acting the same way so must be something I am doing, but not sure what. The softmods went fine, used various methods but mainly xboxhdm and Hexen/AID 4.53. Any/all emus I install stop responding on start...I also noticed that InvaderX and DoomX lock up as well. I have tried different dashboards (Avalaunch/UnleashX and EvoX) nothing seems to matter as soon as the emu and or game starts the controller stops responding. The other clue is that XBMC works fine, so do original games ripped to the hdds.

Anyone have any ideas? I have eeprom backups so rebuilding a Hdd is child's play. I have tried different settings in ndure 3.0/3.1 but not positive what area to focus on given the above problem. Any help is greatly appreciated. Thanks in advance!


View user's profile Send private message
 
 
 
 
jimmysixx
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie



Joined: Dec 29, 2014
Posts: 2

Post Posted: Mon Dec 29, 2014 10:23 am   
Post subject:
Reply with quote
 
Hi.
I have been having exactly the same problem. Emulators start up ok, but will not play roms. I did softmod with ndure.
Any ideas would be appreciated.


View user's profile Send private message
 
 
 
 
hankenj
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie



Joined: Dec 26, 2014
Posts: 3

Post Posted: Sun Jan 04, 2015 2:58 am   
Post subject:
Reply with quote
 
No one has any ideas? Seems odd that 2 of us are having the same symptoms, must be a setting in ndure that we're missing? I have tried various options with nkpatcher no shadow c, virtual eeprom etc. I'll keep trying and post any successes


View user's profile Send private message
 
 
 
 
jimmysixx
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie



Joined: Dec 29, 2014
Posts: 2

Post Posted: Sat Jan 17, 2015 4:31 am   
Post subject: Any luck?
Reply with quote
 
Hi, sorry I kind of hijacked your thread. Any luck fixing this problem?


View user's profile Send private message
 
 
 
 
hankenj
Xbox-HQ Newbie
Xbox-HQ Newbie



Joined: Dec 26, 2014
Posts: 3

Post Posted: Fri Jan 23, 2015 10:47 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
Hey, no worries about hijacking the thread. You actually gave me the motivation to try again and somehow I managed to get them all going! I can honestly say I don't know what I did wrong the first 900 times I tried but I documented my steps and can say without a doubt this worked on all 3 xboxes I was having trouble with.

Everything is covered in various tutorials , but a few areas that I think might have been my issue....I was using ndure 3.0 not 3.1, I was letting ndure copy directly to the xboxhdm folder or it was one of the UDDAE or nkpatcher options. so here are the steps/tools I used:

ndure 3.1 (I got a new copy from Xbins)
Xboxhdm 1.9 (google)
Stock 5960 dash files (SLayer's)
Your eeprom.bin for your hdd

1) Extract Xboxhdm to root of C:\
2) Copy eeprom.bin to C:\xboxhdm\linux\eeprom\
3) Put stock 5960 dash files in C:\xboxhdm\linux\C\
4) Run ndure 3.1 leave defaults checked...add kernel and select your kernel and select make xboxhdm script
5) Have ndure copy to a folder outside of xboxhdm...I did mine to c:\rebuild but whatever
6) Copy or move C:\Rebuild\ndure folder to to C:\xboxhdm\linux\
7) Go to ndure folder rename ndure\ndure.htm to just "ndure" no extension
Cool Run make-iso-win.bat in xboxhdm folder this will create linux.iso...should be roughly 578MB
9) Burn ISO to CD or DVD
10) Connect xbox HDD to PC and boot from CD/DVD created above
11) Option 3 and unlock HDD
12) Reboot PC with CD still in drive
13) Option 1 this time to run xboxhdm
At prompt type xboxhd
Choose option 1 to build a new harddrive
answer yes to all prompts
after it completes...quit and type reboot
14) On reboot choose option 1 again
15) This time type xbrowser
16) From left side hit Enter on the ndure folder, then enter on ndure again...this will start the ndure script
17) Once ndure starts up select option 1 to install ndure files....answer yes to any/all prompts
1Cool After it completes its should go back to xbrowser, hit F10 to exit and wait for it to complete "Checking permissions on HDA"
19) Reboot again and choose option 3 to lock HDD
20) Poweroff and connect HDD to XBOX and cross your fingers

I'd be interested to hear if this works for you. If you have any questions, I'll do my best to check back and see how you did!


View user's profile Send private message
 
 
 
 
dartht33bagger
Moderator
Moderator


Joined: Apr 17, 2007
Posts: 5408
Location: Oregon, USA

Post Posted: Sat Jan 24, 2015 7:44 pm   
Post subject:
Reply with quote
 
You guys probably just need to clear your E:\Cache folder and your X;, Y: and Z: partitions. Those are just caches and sometimes the files in them can become corrupted, causing programs/games to hang.
_________________


View user's profile Send private message
 
Display posts from previous:   
  Post new topic  
 
  Reply to topic  
|
 All times are GMT | Page 1 of 1
Jump to:  
 

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
 

 Members Online (6) / Guests Online (833)
Members Browsing
LouellaCha, WeleSlinarore, RalphBlack, kaos_engr, Madge06U23, ozzy,

Legend
Administrator  Moderator  VIP Member  Registered User  Banned Users